30 Ağustos 2016 Salı

Fırında Sebzeli mantarlı Kuzu Kaburga


Malzemeler; 1 kg kuzu kaburga,3 adet domates,2 adet patlıcan,5 adet köy biberi,Yarım kilo mantar,bir kaşık tereyağ,tuz,karabiber,pul biber

Hazırlanışı; Domatesler,patlıcanlar,mantarlar küp şeklinde, biberler küçük dilimler halinde  doğranır. Isıttığımız tavada tereyağı ve zeytin yağında önce biberler sonra patlıcan hafifçe kavrulur.
Yağladığımız tepside alt kısma biber ve patlıcanlar dizilir. Üstüne Mantarlar, sonra domatesler dizilir.En üst kısma kuzu kaburgalarımız dizilir. bir su bardağı su ilave ederiz.Isınmış fırında 45 dakika 200 derecede pişirdikten sonra servis edebiliriz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder